UUMIT News

Pada pagi 06 Mac 2016 (Ahad), telah diadakan Majlis Perasmian Faces of UUMIT. Majlis perasmian ini disempurnakan oleh Pengarah UUMIT iaitu En. Kamarudin bin Abdullah.

Idea pelaksanaan Faces of UUMIT ini dicetuskan oleh Pengarah UUMIT sendiri dan telah dirancang sejak enam (6) bulan yang lalu. Faces of UUMIT mengabadikan kesemua wajah-wajah ceria kakitangan UUMIT yang berjumlah 156 orang. Ia terletak di dinding ruang legar berdekatan pintu masuk ke UUMIT.

Di samping itu, turut diadakan juga majlis perasmian bilik baru untuk staf Unit Sistem Maklumat Universiti (UIS).  Bilik ini dinamakan Bora-Bora iaitu nama salah satu pulau pelancongan yang terkenal. Penghulu atau Dato Bandar dan Timbalan Bora-Bora  juga telah di umumkan iaitu En. Mahzir bin Saad dan Cik Noriza Hussain.

Semoga dengan pelaksanaan kedua-dua perasmian tersebut, menjadi pemangkin kepada staf UUMIT untuk lebih efektif dan efisien dalam melaksanakan tugas harian.