facebook

youtube

facebook

youtube

Gotong-Royong November 2019

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pada 7 November 2019 yang lalu, sekali lagi telah diadakan satu gotong-royong 5S UUMIT yang disertai oleh semua warga UUMIT. Gotong-royong yang dijadualkan secara berkala ini juga adalah lanjutan daripada UUMIT telah terpilih untuk diaudit kali kedua oleh panel Penilaian Amalan Persekitaran Berkualiti 5S/QE Peringkat Universiti.

Walaupun budaya 5S selalu diterapkan dalam amalan harian warga UUMIT, audit yang bakal dilakukan juga merupakan satu suntikan kepada semua staf agar kekemasan dan pembudayaan 5S dalam persekitaran UUMIT lebih dititikberatkan agar kualiti amalan 5S yang sentiasa diamalkan terus berada di landasan kecemerlangan.

Disamping memastikan persekitaran kerja yang bersih dan selamat, Taman Botani juga turut diberi perhatian. Beberapa pokok mati telah dikosongkan pasu untuk diganti dengan pokok herba yang baharu. Lebih menggembirakan bila, pokok anggur yang ditanam telah mula mengeluarkan buah, dengan rasa yang manis apabila masak. Para bagi pokok anggur juga dibuat kemasan, daun pokok dan batang di potong untuk menggalakkan tunas baru dan meransang pengeluaran buah.

Sesi gotong-royong yang bermula pada pukul 8.30 pagi ini telah berlangsung dengan baik dengan keterlibatan semua pihak mengikut zon masing-masing. Tinggilah harapan agar kekemasan yang ditampilkan oleh kesemua zon UUMIT dapat diberikan interpretasi yang baik oleh panel penilai.

Jom Amal 5S!

gotong

UUM Information Technology (UUMIT), Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia
Disclaimer | Privacy & Security Policy | Copyright | Sitemap | FAQs | ISO System

Search