Gotong-royong 5S - Ogos 2019

Pada 1 Ogos 2019 yang lalu, telah diadakan satu gotong-royong 5S UUMIT yang telah disertai oleh semua warga UUMIT mengikut zon masing-masing. Gotong royong kali ini juga merupakan persediaan untuk menghadapi audit Penilaian Amalan Persekitaran Berkualiti 5S/QE Peringkat Universiti yang bermula pada 1 Ogos sehingga 29 Ogos 2019.

Penjenamaan semula zon juga telah dibuat bagi memberi nafas baru berikutan pertukaran pemegang amanah yang baru. Nama-nama baru zon diambil berdasarkan bahagian-bahagian yang terdapat dalam struktur sebuah rumah iaitu Anjung, Pagar Musang, Laman, Serambi, Garaj, Tiang Seri, Loteng, Beranda, Teratak dan Taman.

Diharapkan agar budaya 5S ini diteruskan setiap hari dan bukan sekadar untuk menghadapi audit sahaja. Sesi gotong-royong ini berakhir pada pukul 11 pagi dengan menyaksikan semua zon tampil lebih segar dan ceria atas penglibatan semua warga UUMIT yang komited dalam bekerja dalam satu pasukan.

Jom Amal 5S!

GotongRoyong5S